Sundström inleder stort asfalteringsprojekt i Mellersta Finland

I maj beger sig Sundström mot Mellersta Finland, där företaget inleder ett asfalteringsprojekt som beställts av områdets NTM-central.

Sundström_Kes-Ely
På bilden Janne Hölttä, som representerar NTM-centralen i Mellersta Finland, och Paul Sundström, chef för Sundströms asfalteringsenhet.

I slutet av maj inleder Sundströms asfalteringsenhet ett stort vägprojekt på olika håll i Mellersta Finland. Projektet har beställts av områdets NTM-central och Sundström har ett helhetsansvar för förverkligandet. Det är frågan om det första samarbetsprojekt som Sundström gjort med en NTM-central. 

– Förutom landsvägar reparerar vi också cykelvägar. Dessutom bygger vi ett övergångsställe och en pendelparkering för cyklar, berättar Paul Sundström, som är enhetschef för asfalteringsenheten. 

Jobb på ett stort område

Jobben utförs i Jyväskylä, Keuru och Äänekoski på sex olika ställen. Sammanlagt repareras 15 kilometer landsväg och 4,5 kilometer cykelväg. Beroende på vägarnas skick repareras asfalten med olika tekniker, såsom stålnät och stabilisator.

– Vi har nyligen införskaffat en stabilisator för den här typen av projekt. Den gamla asfalten fräses och blandas med det bärande lagret. Tack vare maskinen kan vi erbjuda kunderna ett bredare utbud av asfalttjänster, säger Sundström.

Snabb tidtabell

Projektet ska enligt Sundström vara klart i juli 2023. 

– När man fräser gammal asfalt måste den nya asfalten tillverkas inom en vecka. Därför har vi beslutat att genomföra projektet med mycket snabb tidtabell.