Sundström aloittaa laajan asfaltointiprojektin Keski-Suomessa

Toukokuussa Sundström suuntaa kohti Keski-Suomea, kun alueen ELY-keskuksen tilaama asfalttipäällysteiden korjausurakka alkaa.

Sundström_Kes-Ely
Kuvassa Keski-Suomen ELY-keskuksen edustaja Janne Hölttä ja Sundströmin asfaltin yksikönjohtaja Paul Sundström.

Sundströmin asfaltointiyksiköllä alkaa toukokuun loppupuolella laaja teiden korjausurakka, joka toteutetaan eri puolilla Keski-Suomea. Urakan on tilannut Keski-Suomen ELY-keskus, ja Sundströmillä on kokonaisvastuu sen toteuttamisesta. Kyseessä on yrityksen asfaltointiyksikön ensimmäinen yhteistyöprojekti yhdenkään ELY-keskuksen kanssa.

– Maanteiden korjaustöiden lisäksi hankkeessa uusitaan myös pyörätietä sekä rakennetaan yksi suojatiesaarreke ja liityntäpysäköinti pyörille, tarkentaa Sundströmin asfaltin yksikönjohtaja Paul Sundström.

Työtä tehdään laajalla alueella

Urakka toteutetaan Jyväskylässä, Keuruulla ja Äänekoskella kuudessa eri kohteessa. Korjattavaa maantietä on yhteensä noin 15 kilometrin edestä ja uusittavaa pyöräteitä on 4,5 kilometriä. Asfaltit korjataan teiden kunnosta riippuen eri tekniikoin esimerkiksi teräsverkkoja ja sekoitusjyrsintää hyödyntämällä.

– Olemme vastikään hankkineet tällaisia projekteja varten sekoitusjyrsijän, jolla vanha asfalttipäällyste jyrsitään ja sekoitetaan kantavaan kerrokseen. Hankinnan ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme entistä kattavamman skaalan erilaisia asfaltointitekniikoita, Sundström kertoo.

Nopea aikataulu

Hankkeen on Sundströmin mukaan tarkoitus valmistua heinäkuussa 2023. 

– Kun vanha päällyste jyrsitään, on uusi asfaltti tehtävä viikon sisällä. Tästä syystä olemmekin päätyneet toteuttamaan hankkeen hyvin nopeassa aikataulussa.