DJI_0748

Om företaget

Om företaget

Från jordbyggnad till asfaltering

Familjeföretaget Sundström grundades år 1966 då 17-åringen Hans-Erik Sundström köpte en traktor-grävmaskin och började erbjuda sina tjänster. Ett halvt sekel senare är företaget fortfarande i familjen Sundströms ägo.

Sundströms är ett infrastrukturföretag som verkar inom jordbyggnad, järnvägsbyggnad, asfaltering och stenkrossning. De senaste åren har vi haft en god tillväxt – idag sysselsätter Sundström 120 personer och har en omsättning på över 65 miljoner euro.

Egna anläggningar

Framgången har möjliggjorts tack vare kompetent personal och satsningar på modern teknik. Dessutom har vi satsat på egna krossanläggningar samt egen betongstation och egna asfalteringstationer. Vi är också ett av få företag i Finland med egen maskinpark för järnvägsbyggnad.

Till våra kunder hör offentliga instanser såsom Trafikverket, NTM-centraler, städer och kommuner. Dessutom har vi också företag och privatpersoner som kunder.

Både vårt huvudkontor och vår produktionsanläggning finns på samma ställe där allt en gång började – i Pedersöre kommun.

DJI_0702

Kvaliteten står högt i kurs hos oss

För att upprätthålla kvaliteten och säkerställa en kontinuerlig utveckling har vi infört ett integrerat ledningssystem för kvalitet. Vi har också erhållit RALA:s (Rakentamisen Laatu RALA ry) kompetensintyg samt certifiering av verksamheten.

dsc08649-1440×1080