Daniel Sundqvist tar över som CEO på Sundström

I början av december fick Sundström en ny CEO. Daniel Sundqvist ser fram emot att jobba på ett stabilt bolag där man får saker att hända.

CG3A6147

Sundströms nya CEO Daniel Sundqvist har tidigare jobbat som vd på Fineweld i Karleby, som levererar lösningar för processindustrin. Han ser nu fram emot att få lära sig en ny bransch.

– Jag har jobbat över 12 år på Fineweld, varav de två senaste åren som vd. Jag gillar att lära mig nytt och utmana mig själv och därför känns det bra att ta sig an det här nya jobbet.

Helt obekant var Sundström ändå inte för Sundqvist, eftersom Fineweld och Sundström tidvis jobbat inom samma kundprojekt i industrin.

– Jag har följt Sundström vid sidan om under åren. Min bild av företaget är att det är ett mycket intressant bolag med kunnig personal som inte är rädd för nya utmaningar och som får saker till stånd.

Satsning på Sverige

Daniel Sundqvist bor i Esse och är utbildad på dåvarande Svenska Yrkeshögskolan i Vasa. Han har ingenjörsexamen både inom produktionsekonomi och maskin- och produktionsteknik, och dessutom har han studerat en del pedagogik vid sidan om på Åbo akademi.

Trots att infrabranschen är ny för Sundqvist tror han ändå att han har erfarenhet som Sundström kan dra nytta av.

– I mitt tidigare jobb arbetade jag mycket mot den svenska marknaden och det kommer jag att fortsätta med även på Sundström. Vi har nyligen kört igång våra första projekt i Sverige och jag ser en stor potential där.

Sundqvist kommer till en början att sätta sig in i företaget, lära sig känna personalen och bekanta sig med de olika enheterna samt besöka olika arbetsplatser.

– Efter att jag har bekantat mig med företaget är det möjligt att utveckla verksamheten. Jag ska förstås inte börja ändra på sådant som fungerar, utan jag tar mig an mitt uppdrag med stor ödmjukhet. Sundström har vuxit mycket de senaste åren och vi ska fortsätta växa, men på ett stabilt och behärskat sätt.