Sundströmillä voi opiskella ja työskennellä samaan aikaan

Sundströmillä juhlittiin hiljattain kahvin ja kukkien muodossa, kun kolme työntekijää valmistui insinööriksi. Sundström haluaa sekä antaa henkilöstölleen mahdollisuuden syventää osaamistaan että samalla paikata työnjohtajapulaa.

DSC08813
Leander Sundström (vasemmalla), Cajsa Storbjörk ja Jonas Bagge valmistuivat insinööreiksi keväällä 2022. Nyt he työskentelevät työnjohtajina Sundströmillä.

Vöyriläinen Jonas Bagge oli työskennellyt infra-alalla yli 15 vuotta, kun hän päätti lähteä jatkokouluttautumaan. Hän alkoi opiskella rakennus- ja yhdyskuntatekniikkaa Novian ammattikorkeakoulussa. Kun työharjoittelun aika tuli, häntä neuvottiin hakemaan Sundströmille.

– Olen viihtynyt täällä alusta asti. Työt ovat olleet mielenkiintoisia sekä monipuolisia, ja Sundströmillä on ollut myös hyvin joustava asenne. Olen pystynyt työskentelemään niin paljon kuin olen halunnut ja opinnoiltani ehtinyt. Täällä on myös ymmärretty, että opiskelu vie aikaa, sanoo Bagge.

Molemmat osapuolet hyötyvät

Kun Bagge valmistui keväällä 2022, oli hänellä jo työpaikka yhtenä Sundströmin maanrakennusyksikön työnjohtajista. Toimitusjohtaja Tommy Wikmanin mukaan opiskelujen ja työn yhdistäminen hyödyttää niin yritystä kuin potentiaalisia työntekijöitäkin.

– Työharjoittelu antaa työnantajalle ja -tekijälle loistavan tilaisuuden tutustua toisiinsa rauhassa. Työharjoittelija pääsee ennen palkkausta näkemään, viihtyykö hän yrityksessä, toteaa Wikman.

Työntekijöiden opintoihin investoiminen on ollut Sundströmille tapa tarjota henkilöstölle uusia uramahdollisuuksia sekä samanaikaisesti paikata työnjohtajapulaa. Työnjohtajatyöhön sisältyy enenevissä määrin hallintotehtäviä, joita ei ole aina helppo oppia vain käytännön kautta, vaan ne vaativat myös teoreettisia opintoja.

Jonas Baggen mielestä opinnot ja työ täydensivät toisiaan erittäin hyvin:

– Koulussa opittua voi hyödyntää käytännön työssä ja toisinpäin. Matkan aikana olen saanut useita ahaa-elämyksiä teorian ja käytännön yhteydestä.

Infra-ala tuntui heti oikealta

Bagge viihtyi Sundströmillä heti alusta alkaen niin hyvin, että hän suositteli kanssaopiskelijaansa Cajsa Storbjörkiä hakemaan samaan työpaikkaan. Storbjörk päätti ottaa neuvosta vaarin ja huomasi pian pitävänsä infra-alasta Baggen tavoin.

– Infra-alan monipuolisuus kiehtoi minua heti, sillä olen varsin utelias luonteeltani. Olen saanut Sundströmillä hyvin positiivisen vastaanoton, joten tuntui luonnolliselta jatkaa täällä myös opintojen jälkeen. Minulla onkin ollut työsopimus jo ensimmäisestä harjoittelustani lähtien.

Valmistumisensa jälkeen Storbjörk on työskennellyt työmaainsinöörinä. Hän huolehtii dokumentaatiosta, laaturaportoinnista sekä turvallisuudesta. Storbjörk tekee töitä sekä toimistossa että kentällä.

Kolmas keväällä 2022 insinööriksi valmistunut sundströmiläinen on Leander Sundström. Hän on työskennellyt yrityksessä jo pitkään, mutta halusi opiskella lisää. Uunituoreen koulutuksensa ansiosta hän voi nyt työskennellä työnjohtajana radanrakennusyksikössä. 

– Koen saaneeni opinnoista enemmän irti käytännön kokemukseni ansiosta. Töiden ja opintojen yhdistäminen on ollut intensiivistä, joten on mukavaa päästä jälleen keskittymään täysin töihin.