Sundströmin jalansija vahvistuu Pohjois-Suomessa

Lapin maanrakennusprojektit työllistävät Sundströmiä yhä enemmän. Vuoden 2022 syksyyn mennessä Kittilässä, Kemissä ja Rovaniemellä valmistuu kolme suurta projektia.

Metsä-Fibren tehdasalue Kemissä.

Sundströmin maanrakennusprojektit Pohjois-Suomessa ovat viime vuosina lisääntyneet. Tällä hetkellä on samanaikaisesti käynnissä kolme suurta hanketta:

  • Kemin Metsä-Fibren tehdasalueelle rakennetaan maapohja ja yksityinen raide
  • Kittilässä perusparannetaan maantietä
  • Rovaniemellä perusparannetaan maantietä

Sundström on löytänyt Lapin alueen hankkeisiin useita paikallisia yhteistyökumppaneita. Hyvät ja toimivat yhteistyöverkostot vahvistavat Sundströmin palvelua Pohjoisilla markkinoilla.

– Olemme yksi Suomen suurimmista infra-rakentajista, joka on jatkuvasti kasvattanut ja kehittänyt resurssejaan ja prosessejaan. Nyt voimme hoitaa useita suuria projekteja yhtä aikaa eri puolilla Suomea, iloitsee Sundströmin maanrakennuksen yksikönjohtaja Emil Hagman.

Kemin tehdasalueen maanrakennus- ja raideprojekti

Metsä-Fibre rakentaa Kemiin suurta biotuotetehdasta. Sundström on työmaalla mukana monin eri tavoin: yhtiö hoitaa maanleikkuun ja täyttötyöt sekä rakentaa yksityisraiteen, joka kulkee pääraiteelta tehtaan sisälle asti.

Radanrakennusprojekti on Sundströmin historian suurimpia yksityisiä projekteja. Projekti on aloitettu jo keväällä 2021 ja maatyöt valmistuvat syksyllä. Keväällä 2022 raide rakennetaan tehdyn sorapedin päälle. Raide kulkee pääraiteelta Metsä-Fibren tehtaaseen. Matkan varrella on muun muassa kolme siltaa ja Kemin taajama-alue. 

– Raideprojektin ohella vastaamme myös kuivatuksista ja huoltoteistä. Raide rakennetaan tiiviisti rinnakkain kaupungin kanssa, joka urakoi samalla uudet kadut Kemin keskustan läpi, Hagman kertoo.

Sundström vastaa maantien 955 perusparannuksesta Kittilässä.

Kittilässä parannetaan maantietä 12 kilometrin matkalta

Sundström vastaa maantien 955 perusparannuksesta Kittilässä välillä Köngäs-Hanhimaa. Nykyinen pääosin soralla oleva tie uusitaan täysin ja siihen tehdään uudet kerrokset ja linjaukset. Syksyllä 2022 tielinjaus päällystetään.
– Kyseessä on suuri maanrakennusurakka, johon kuuluvat tien massanvaihto ja pengerrykset. Urakoimme kevyen liikenteen väylän valmiiksi jo tälle syksylle, Hagman kertoo.

Rovaniemellä perusparannetaan Norvatietä

Rovaniemellä maantie 9523:sta perusparannetaan.  Aikaisemmin kahden kilometrin pituista tietä pidennetään noin kilometrillä.
– Pidennysosuuden pengerrys on tässä projektissa suuressa roolissa. Pengerrykseen täytetään täytemaata ja kerroksia noin 14 000 kuorma-autollista, kommentoi Hagman.
Projekti valmistuu syksyyn 2022 mennessä.