Sundström vastaa nyt toisenkin murskausasemansa ylläpidosta

Sundströmin murskaus­tiimi kasvoi alkuvuodesta, kun myös yrityksen toisen oman murskaus­aseman ylläpito siirtyi yhteistyö­kumppanilta Sundströmille. Asemilla valmistetaan laadukasta kiviainesta projekteihin ja myyntiin.

DSC03061

Sundströmillä on jo pitkään ollut käytössä kaksi omaa, nykyaikaista kiviaineksen murskausasemaa. Pyöräalustaisella asemalla kiviainesta valmistetaan Sundströmin omilla montuilla, kun taas tela-alustainen asema kulkee ensisijaisesti mukana maanrakennus- ja rataprojekteissa.

– Vuodenvaihteessa 2024 tela-asema, jota on aiemmin hoitanut yhteistyökumppanimme, siirtyi Sundströmin ylläpidettäväksi. Samalla murskauspuolen tiimimme kasvoi viidellä työntekijällä, jotka vastaavat aseman käyttö- ja huoltotöistä, kertoo Sundströmin murskauspäällikkö Jonas Törnqvist.

Asemilla valmistetaan kalliomursketta ja salaojasoraa useassa eri koossa. Sekä Sundströmin kiviaines että valmistusprosessi täyttävät kaikki laatuvaatimukset.

Kiviainesta omaan käyttöön ja myyntiin

Sundströmin valmistamaa kiviainesta myydään yksityishenkilöiden ja yritysten käyttöön. Lisäksi sitä käytetään Sundströmin omissa projekteissa maan- ja radanrakennuksessa sekä asfaltoinnissa. 

– Otamme nyt kevättalvella käyttöön Lepplaxin montullamme ilmaluokittimen, jolla hienojakoinen pöly voidaan poistaa kiviaineksesta tehokkaasti. Tarkoitus on sen avulla valmistaa raaka-aineita betoniteollisuudelle, sanoo Törnqvist.

Taattu saatavuus

Sundströmin seitsemän kiviainesmonttua ja erilliset hiekkamontut sijaitsevat ympäri Pohjanmaata ja Etelä-Pohjanmaata. Törnqvistin mukaan omista montuista ja murskausasemista on merkittävä hyöty niin Sundströmin kuin asiakkaankin näkökulmasta.

– Pystymme varmistamaan kiviaineksen saatavuuden sekä vastaamaan joustavasti kysyntään ja erikoistarpeisiin. Asfaltin myynnissä on odotettavissa vilkas vuosi, ja on tärkeää, että murskaustiimimme pystyy vastaamaan kasvaviin raaka-ainetarpeisiin.