Sundström mukana Stora Enson miljardihankkeessa

Oulussa käy kova kuhina, kun Stora Enson tehtaan uusi pakkauskartonkilinja rakentuu vauhdilla. Kahden yksikön voimin hankkeeseen osallistuvalle Sundströmille projekti on yksi yrityksen historian suurimmista.

Stora Enso MITTA
Kuva: Mitta Oy.

Stora Enson Oulun tehdasalueella on käynnissä miljardi-investointi – vanhaa paperikonetta muunnetaan parhaillaan yrityksen suurimmaksi pakkauskartongin tuotantolinjaksi. Alueelle tulee myös puuvarastokenttä ja uusia tuotantorakennuksia.

Sundströmillä on päävastuu tehdasalueen maanrakennustöistä, ja yritys suorittaa siellä myös ratatöitä.

– Tämä on yksi historiamme suurimmista hankkeista. Sundström on aiemmin tehnyt Stora Ensolle ratatöitä, ja on ollut hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä tällaisen varsin uniikin mittaluokan tehdashankkeen merkeissä, sanoo Emil Hagman, Sundströmin maanrakennusyksikön johtaja.

– Olemme hyvin kiitollisia siitä, että teollisuus investoi Suomeen, hän lisää.

Sundströmin osuus valmis kesällä 2024

Maanrakennustyöt käynnistyivät alkuvuodesta. Sundströmin vastuulla on ollut muun muassa uusien rakennusten ja perustusten maatyöt sekä noin kuuden hehtaarin puuvarastokentän ja sen junaradan tekeminen.

– Ensi keväänä roudan sulettua alueet viimeistellään ja päällystetään. Silloin myös puuvarastokentän rata liitetään pääverkkoon. Tämän meidän osuutemme hankkeesta on tarkoitus valmistua kesän 2024 aikana.

Haasteista on selvitty yhdessä

Koska hankkeessa työskennellään toiminnassa olevalla tehdasalueella yhdessä useiden muiden urakoitsijoiden kanssa, on matkan varrella ollut Hagmanin mukaan erilaisia haasteita.

– Nykyinen maanalainen tekniikka on tullut säilyttää tai siirtää, ja töitä on tehty ahtaissakin tiloissa aiheuttamatta tehtaalle häiriöitä. Tämä on vaatinut paljon yhteensovittamista meiltä urakoitsijoilta. Hyvässä yhteistyössä haasteista on kuitenkin selvitty.

Voit lukea tehdashankkeesta lisää Stora Enson sivuilta.