Sundström investoi murskauskalustoon

Sundström on investoinut murskauskalustonsa kasvattamiseen. Lisäkapasiteetti tuo maanrakennusprojekteihin sekä tehoa että joustavuutta.

Murskausmonttu.

Sundström lisää maanrakennusprojekteissa tarvittavaa murskauskalustoaan. Yhtiön markkina-asema ja -alue kasvavat jatkuvasti, joten uudet investoinnit lisäävät kapasiteettia vastata asiakkaiden tarpeisiin. Mursketta tarvitaan lähes kaikkien Sundströmin projektien raaka-aineena.

– Aiempi kalustomme on ollut täystyöllistetty ja raaka-ainetarpeemme suurempi, mitä itse olemme ehtineet murskata. Meille on kilpailuetu, että pystymme nyt yhä useammin hoitamaan murskauksen itse, kertoo yhtiön murskausvastaava Jonas Törnqvist.

Uusi kalusto tehostaa Sundströmin tuotantoa

Sundström on täydentänyt murskauskalustoaan monipuolisesti parin viimeisen vuoden aikana.

Käytännössä kaikki Sundströmin maanrakennusurakat voivat hyödyntää uusia laitteita. Useimmat murskaukset tehdään Sundströmin omilla murskausmontuilla, mutta uusia telaketjuilla kulkevia välikonetta ja esimurskauskonetta voidaan siirtää urakoiden mukaan ympäri maata. Törnqvistin mukaan siirrettävä murskauskalusto lisää merkittävästi Sundströmin tuotannon tehoa ja joustavuutta.

Uudella kalustolla pystytään tuottamaan myös parempaa kivilaatua.

– Ore Sizer 120 -kupilisaattorilla ja HP4-jälkikoneella saadaan paremman muotoisia pyöreämpiä kiviä, jotka parantavat asfalttikiven kulutuskestävyyttä, Törnqvist kertoo.

Sundströmin tavoitteena on tuottaa jatkuvasti kaikkia murskelajikkeita kaikilla murskemontuilla. Uuden kaluston ansiosta tämä tavoite pystytään nyt paremmin saavuttamaan.

Suuremmalla murskauskalustolla Sundström pystyy tuottamaan enemmän mursketonneja samalla henkilömäärällä. Viime vuosien aikana murskaustuotanto on kehittynyt yhtiössä myönteisesti.