Kaikkien aikojen suurin asfaltointiprojekti valmistui

Sundström asfaltoi yli 17 kilometriä kantatie 63:a Sievissä. Jättiprojekti valmistui ajoissa haasteista huolimatta.

Sievi_asfaltti_2

Sundström on kasvattanut asfaltti liiketoimintaansa voimakkaasti viime vuosina ja toteuttanut yhä suurempia projekteja. Tänä syksynä valmistui yhtiön tähän mennessä suurin asfaltointiprojekti, kun kantatietä 63 perusparannettiin ja levennettiin 13,6 kilometrin matkalta sekä asfaltoitiin 17,6 kilometrin matkalta Sievin kunnassa.

– Olemme aiemmin tehneet pääasiassa lyhyitä tieosuuksia tai risteyksiä. Tämä oli ensimmäinen tämän kokoluokan projekti, kertoo yksikönjohtaja Paul Sundström.

– Tietenkin jännitimme tätä hieman etukäteen. Olemme eläneet ja hengittäneet tätä projektia koko kesän ajan tehdessämme etukäteisvalmisteluita. Kaikki muut asfaltointityöt ovat saaneet sopeutua tämän projektin aikatauluun.

Tieosuuden maanrakennustyöt alkoivat jo kesällä ja asfaltointi aloitettiin elokuun lopussa. Syys-lokakuun vaihteessa projekti oli valmis.

Asfaltti oli alunperin tarkoitus valmistaa liikkuvalla asfalttiasemalla paikan päällä Sievissä, mutta teknisten ongelmien vuoksi asfaltti jouduttiin tuomaan 100 kilometrin päästä Lepplaxista Sundströmiltä, mikä merkitsi 45–50 päivittäistä ajokuormaa.

– Haasteena oli löytää tarpeeksi vapaita kuorma-autoja, mutta onnistuimme tästäkin huolimatta saamaan projektin valmiiksi ajoissa. Olemme todella kiitollisia työntekijöille, jotka venyivät ja työskentelivät pitkää vuoroa yötä päivää, Paul Sundström kertoo.

Asfaltointikausi on ollut Sundströmillä kokonaisuutena onnistunut. Yhtiö perusti viime vuonna uuden asfaltointiryhmän Vaasaan ja tänä vuonna tuotanto on kasvanut 35 prosenttia.

Koko Suomessa asfaltoitiin tänä vuonna teitä 4 000 kilometriä ja viime vuonna 1 800 kilometriä. Suurin syy kasvuun on raakaöljyn matala hinta, joka tekee asfaltista halvempaa.