Granholmenin Kt 68 eritasoliittymä projekti vaati tarkkaa liikennesuunnittelua

Tienrakennusprojekti Granholmenissa, Pietarsaaren ulkopuolella, oli harvinaisen suuri ja vaativa kokonaisuus. Tästä huolimatta liikennejärjestelyt sujuivat hyvin, ja projekti valmistui etuajassa.

IMG_20200813_104521_resized_20200824_082955718

Granholmenin projekti alkoi huhtikuussa 2019 ja valmistui heinäkuussa 2020. Sundström toimi projektin urakoitsijana. Projektiin kuuluivat sekä uudet tielinjaukset että uusi silta. Suurimpana haasteena oli projektialue, joka on sekä suuri että vilkkaasti liikennöity varsinkin Snellmanin tehtaan läheisen sijainnin vuoksi.

Projektiin kuuluivat uudet tielinjaukset ja uusi silta.

– Jotta liikenne sujui koko ajan katkeamatta, projekti jaettiin kolmeen osaan. Liikennettä myös ohjattiin monta kertaa muun muassa väliaikaisilla kiertoliittymillä. Liikenteen vuoksi suurin osa asfaltoinneista hoidettiin yöaikaan, kertoo työnjohtaja Ulf Sundström. Toisena haasteena oli ajoittainen tilanpuute räjäytyspaikoissa.

Liikenteen vuoksi suurin osa asfaltoinneista hoidettiin yöaikaan

– Projektin suuruudesta ja sen haasteista huolimatta työ sujui hyvin ja onnistuimme saamaan kaiken valmiiksi jopa etuajassa, Sundström sanoo.

Myös tilaaja on tyytyväinen – Varsinais-Suomen ELY-keskuksen projektinjohtajan Veijo Rajamäen mukaan yhteistyö Sundströmin kanssa sujui ongelmitta:

– Sundström hoiti suunnittelun ja resursoinnin hyvin, ja viestintä toimi sujuvasti koko projektin ajan. Olemme myös erittäin tyytyväisiä lopputulokseen, Rajamäki kertoo.

Talven 2019–2020 aikana projekti oli tauolla muutaman kuukauden. Työt jatkuivat täydellä teholla huhtikuussa 2020, jolloin käynnistyi vihertöiden ja istutusten viimeinen vaihe. Koko projekti valmistui heinäkuun loppuun mennessä.

Lopputulos

Työn alla
Jälkeen