Tobias Svenlin jobbar gärna med händerna

Tobias är inframontör och skulle inte kunna tänka sig att jobba vid en skärm.

Tobias Svenlin

Vad går ditt jobb på Sundström ut på?

Jag är inframontör, och det betyder att jag till exempel monterar rör och kopplar vattenledningar i samband med jordbyggnadsarbeten. Jag jobbar nästan alltid i par med en grävmaskinsförare, och oftast deltar dessutom olika samarbetspartners i jobbet.

Hur hamnade du på Sundström?

Jag kom hit genast efter skolan för nio år sen. Egentligen är jag utbildad plåtslagare och svetsare, men jag sökte jobb där det råkade finnas lediga platser.

I början jobbade jag med asfaltering på Sundström, och sen har jag stannat kvar eftersom det varit en bra arbetsplats. Företaget har vuxit och utvecklats ganska mycket sen jag kom hit, och det har varit givande att få vara med på den resan.

På vilket sätt är Sundström en bra arbetsplats?

Det är en trygg arbetsgivare eftersom man vet att det finns gott om jobb. Dessutom satsar företaget på arbetssäkerhet, och har en flexibel inställning. Under ett par år bodde jag i Vasa, och för att slippa pendla fick jag under den tiden jobba på enheten i Vasa. Nu bor jag i Larsmo och jobbar i Lepplax.

Tidigare gjorde jag en hel del projekt på andra håll i landet och kunde vara borta längre tider, men sen jag fick barn för fyra år sen har arbetsgivaren ordnat det så att jag oftare har möjlighet att jobba i hemknutarna och komma hem till kvällen.

Hur är det att jobba som inframontör?

Själv tycker jag det är det bästa jobbet som finns på Sundström. Jag tycker om att vara ute och så gillar jag att jobba med händerna. Jag sitter väldigt sällan framför en skärm och det är precis så jag vill ha det. Det var egentligen en tillfällighet att jag började med utejobb, men nu skulle jag inte kunna tänka mig att vara inne hela dagarna. Alla årstider och väder har sin charm enligt mig. Men det är klart, är det alltför kallt jobbar vi inte ute.

Vad annat gillar du med jobbet?

Det roligaste är när jag får göra något nytt och utmanande som jag inte gjort förut. En bra sida med det här jobbet är att det är så pass omväxlande att det ofta kommer emot nya utmaningar. Sen har jag också bra kolleger som jag trivs med. Och dessutom har jag bra utrustning, och en egen bil med alla verktyg jag behöver.