Tobias Svenlin tykkää tehdä töitä käsillään

Tobias on infra-asentaja eikä voisi kuvitellakaan tekevänsä töitä näytön ääressä.

Tobias Svenlin

Mitä työsi Sundströmillä sisältää?

Olen infra-asentaja. Asennan esimerkiksi putkia ja yhdistän vesijohtoja maarakennustöiden yhteydessä. Työskentelen lähes aina kaivinkonekuljettajan parina ja lisäksi teen töitä eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kuinka päädyit töihin Sundströmille?

Tulin tänne töihin heti koulun jälkeen yhdeksän vuotta sitten. Olen koulutukseltani itse asiassa peltiseppä ja hitsaaja, mutta etsin töitä sieltä, missä oli vapaita työpaikkoja.

Aluksi tein Sundströmin asfaltointeja. Olen jäänyt taloon tämänkin jälkeen, koska Sundström on hyvä työpaikka. Yhtiö on kasvanut ja kehittynyt aika paljon työurani alun jälkeen. On ollut antoisaa saada olla mukana tällä matkalla.

Millä tavoin Sundström on hyvä työpaikka?

Sundström on turvallinen työnantaja, koska tällä alalla riittää hyvin töitä. Työnantajana Sundström on myös joustava ja panostaa työturvallisuuteen. Asuin parin vuoden ajan Vaasassa ja pendelöinnin välttämiseksi sain sen ajan työskennellä Sundströmin Vaasan yksikössä. Nyt asun Luodossa ja työskentelen Lepplaxissa.

Aiemmin tein aika paljon projekteja eri puolilla maata ja jouduin olemaan poissa pidempiä aikoja. Neljä vuotta sitten sain lapsen, minkä jälkeen työnantaja on järjestänyt minulle enemmän töitä kotinurkilta. Nykyään pääsen yleensä kotiin yöksi työpäivän päätteeksi.

Millaista on työskennellä infra-asentajana?

Minusta tämä on Sundströmin paras työpaikka! Tykkään olla ulkona ja tehdä töitä käsilläni. Istun erittäin harvoin ruudun ääressä, mistä olen tyytyväinen. Ajauduin ulkotöihin itse asiassa puolivahingossa, mutta enää en voisi kuvitellakaan istuvani sisällä kaiket päivät. Mielestäni kaikissa vuodenajoissa ja säissä on oma hohtonsa. Toki jos on aivan liian kylmä, emme työskentele ulkona.

Mistä muusta pidät töissäsi?

Hauskinta on saada tehdä jotain uutta ja haastavaa, jota en ole tehnyt aiemmin. Tämän työn yksi hyvä puoli on sen vaihtelevuus ja että vastaan tulee niin usein uusia haasteita. Lisäksi minulla on hyvät työkaverit, joiden kanssa viihdyn töissä. Minulla on myös hyvät varusteet ja oma auto, jossa ovat kaikki tarvitsemani työkalut.