Juha Korpelalle onni on isot työmaat ja vaihtelevat tehtävät

Uuden oppimista rakastava Juha on paitsi infra-asentaja myös monitoimimies.

DSC00652

Kuka olet ja mitä työsi Sundströmillä sisältää?

Olen Juha Korpela, infra-asentaja. Työskentelen maanrakennuspuolella putkiasennusten parissa yhteistyössä kaivinkonekuljettajien kanssa. Onhan tässä toki tullut myös muun muassa kuljetettua soraa ratatyömaille sekä raivattua metsää. Kuulun myös Sundströmin työsuojelutoimikuntaan. Olen siis oikeastaan sekä infra-asentaja että monitoimimies.

Miten päädyit Sundströmille?

Kaikki lähti halusta saada vaihtelua. Valmistuttuani ammattioppilaitoksen talonrakennuslinjalta hommia on tullut tehtyä kirvesmiehenä, höyläämötyöntekijänä sahalla, koneenkuljettajana sekä materiaalikuljetusten työnjohtajana. Tulihan siinä suoritettua myös sahatyöntekijän koulutus. Näiden vuosien jälkeen halu oppia jotain aivan uutta oli kuitenkin kova.

Sattumankaupalla pääsin tekemään Sundströmin kanssa yhteistyötä työskennellessäni edellisessä työpaikassani. Oli hienoa nähdä, kuinka Sundströmin työntekijät puhalsivat yhteen hiileen ja urakka eteni nopeasti. Ajattelin, että tuossa firmassa olisi joskus hieno tehdä töitä, ja niinhän siinä sitten kävi, että kesällä 2019 laitoin hakemuksen vetämään ja matka sundströmiläisenä alkoi.

Mikä on parasta työssäsi?

Pidän ulkoilmatyöstä ja isoista työmaista, joten tämä on sopiva paikka minulle. Entisenä jääkiekkoilijana rakastan myös tiimityötä. Tykkään siitä, että hommat suunnitellaan ja tehdään yhdessä. Mukavien ja rentojen työkavereiden kanssa voi myös välillä heittää vähän huulta.

Tämän työn rikkautena on lisäksi se, että pääsee osallistumaan erilaisiin urakoihin – työtehtävät ovat monipuolisia. Minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta maanrakennuksesta kun aloitin, mutta hyvässä porukassa oppii nopeasti. Tykkään kehittää itseäni, joten näihin hommiin ja uuden oppimiseen on jäänyt koukkuun. Liikuntaakin tulee paljon, mikä on iso plussa.

Entä millainen työnantaja Sundström on?

Joustava ja välittävä. Työntekijään luotetaan ja omia asioita voi hoitaa kesken työpäivänkin. Kun polveni reistaili, Sundström tuki työkyvyn ylläpidossa ja nopeassa toipumisessa. Työntekijöitä arvostetaan ja heistä halutaan pitää huolta.

Täällä on myös hyvät etenemismahdollisuudet. Jos haluaa lisää vastuuta, sitä myös saa. Itseäni kiinnostaa työturvallisuus, ja minut otettiin mukaan Sundströmin työsuojelutoimikuntaan. Työturvallisuusasioihin onkin tartuttu täällä entistä kovemmin, ja olen saanut osallistua esimerkiksi työturvallisuussovelluksen kehittämiseen.